måndag 22 augusti 2011

bread


Lingonlimpa

Ingredienser

2 dl fiberberikade havregryn

5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrö
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla ko mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ned smeten i en avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timma. stjälp upp limpan och låt brödet svalna under en handduk en stund.

Jag gillar det här brödet för att det är LÄTT att baka och ganska nyttigt.
Jag brukar ta bort hasselnötterna och ta i lite mer sylt när barn ska äta av brödet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!