onsdag 12 oktober 2011

baking



Jag älskar att baka, å gärna med barnen. I alla fall som sällskap.
I dag har vi bakat två olika sorters muffins.
Först ut var vanliga sockerkaksmuffins med stora chokladbitar. Bitarna har jag köpt på burk på matbutiken Waitrose i London.


Goda blev de och som ni ser var det en liten person som var väldigt ivrig på att få smaka.. 


Sen bakade vi också protein rika muffins som är ett grymt mellanmål.
I kväll äter jag mina med lemoncurd och blåbärs thé.

Här kommer receptet för den som önskar.

"Protein Muffin"

 4 msk müsli el nakenhavre
1 st mosad banan
1 1/2 dl dinkelmjöl
11/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl havremjölk
1/2 dl kokos el rapsolja
1 1/2 tsk mineralsalt
1 krm vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl grovhackad mandel
1 dl proteinpulver
1 dl torkade blåbär
4 msk fiberhusk
1/2 dl sockerfritt sötningsmedel el (socker om man nu önskar.)

sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla torra ingredienser med proteinpulvret i en stor skål. Rör ihop fiberhusk med mjölk och bär i en annan bunke och låt det svälla i ca 5 minuter. Vispa ned ägg och olja i fibermixen. Rör ned de torra ingredienserna och häll sen i formarna.
Grädda i ca 20 minuter.

Enjoy!






4 kommentarer:

  1. Mums, det ser gott ut:-)
    Kollar in på din blogg stort sett varje dag. Gillar din stil.
    Ha en bra kväll,
    VH
    Caroline
    http://carolineseverydaydelights.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Ert kök alltså, makalöst snyggt!
    Javisst är det mysigt att baka! Vi gjorde oxå muffins igår men här skulle det vara rosa frosting å silverkulor på så ett härligt kladdigt kök blev det å några riktigt goda muffins....när man hade skrapat av hälften av frostingen, det blir ju lätt lite mycket av det goda när en fyra-åring dekorerar.....

    SvaraRadera
  3. SNYGGING! Bjud mig! Jag akn inte för lunch idag. Lite saker har kommit ivägen men Måndag? Efter 14?

    Poss

    P.S Min mobil är död och hittar inte den jäkla laddaren!

    SvaraRadera
  4. Myysigt..
    Och vilket underbart kök ni har!!!
    Ha en fin söndag,
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!